Kérdésed van? Hívj minket bizalommal! +421948362041

Hétfő - Péntek

08:00 - 18:00

 

 

 

 

 

Kalcium, Magnézium, Cink

Kalcium egy a legfontosabb ásványi anyagok közül, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van, többek között a normál izomműködéshez. Elengedhetetlen építőeleme a csontoknak és a fogaknak, mivel a kalcium akár 99 %-a a csontszövetben és a fogakban található. Ezen kívül segítheti az anyagcsere megfelelő működést, amely fontos az energiatermeléshez, valamint részt vesz a sejtek osztódásában és specializációjában. A kalcium továbbá hozzájárul a normál véralvadáshoz és az emésztőenzimek megfelelő működéséhez. Gyakran kombinálják magnéziummal és cinkkel a szervezet optimális funkciónak támogatása érdekében.

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely több mint 300 enzim funkcióját befolyásolja, többek között azokat, amelyek energiát állítanak elő ATP formájában. Ezeket azután a sejtek felhasználják a munkájuk során. Az elegendő magnézium bevitel kulcsfontosságú az egészség fenntartása érdekében, mivel számtalan fontos feladatot lát el.

Cink - olyan ásványi anyag, amely számos testi folyamatban résztvesz. Az elegendő cink bevitel elengedhetetlen mind a női, mind a férfi szervezet megfelelő működéséhez. A szervezetben fontos a kognitív funkciók, mint a figyelem és az emlékezőképesség fenntartásához. Nélkülözhetetlen az egészséges immunrendszerhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Éppen ezért a legtöbb multivitamin komplex fontos részét képezi. Manapság már nem csak a nők számára lényeges, hogy segít fenntartani a bőr, a haj, a köröm és természetesen a csontok egészségét. Ezen kívül befolyásolja a termékenységet és hozzájárul a normál tesztoszteronszint fenntartásához. Ez utóbbi szintén számos testi folyamatot befolyásol. Kulcsfontosságú szerepet játszik például a fiatal férfiak nemi érésében is. Hatással van a nemzőképességre, a reprodukciós rendszerre és a nemi szervek megfelelő működésére. Egy bizonyos fokig képes a libidót is növelni. A tesztoszteron ráadásul hatással van az izmok fejlődésére és az izomerőre, valamint a csontszövet sűrűségére.


11termék 111