Kérdésed van? Hívj minket bizalommal! +421948362041

Hétfő - Péntek

08:00 - 18:00

 

 

 

 

 

Scitec Nutrotion BCAA Complex (300g) • leucin domináns 8:1:1 BCAA - lemon
Scitec Nutrotion BCAA Complex (300g) • leucin domináns 8:1:1 BCAA - lemon
6 990 Ft

Scitec Nutrotion BCAA Complex (300g) • leucin domináns 8:1:1 BCAA - lemon

Leucin alapú anabolikus BCAA mátrix

Ízesítés
lemon
6 990 Ft
Részletek

Leucin alapú anabolikus BCAA mátrix

Mindenki tisztában van az esszenciális aminosavak, különösen az úgynevezett elágazó láncú aminosavak (BCAA) tudományos hátterével és fontosságával. A standard BCAA termékek jellemzően 2:1:1 arányban tartalmazzák a leucint, az izoleucint és a valint. Viszont, a legújabb tudományos kutatások bebizonyították, hogy a leucin a legfontosabb aminosav, mivel közvetlenül stimulálja a fehérjeszintézist. Az mTOR az egyik leganabolikusabb jelátviteli útvonal, amelyet a leucin stimulál, és ezzel számottevő mértékben fokozza az izomfehérje-szintézist. A leucin-szint pulzálása a testben egy anabolikus kapcsolóként funkcionál, és a maximális fehérjeszintézis körülbelül 4 gramm leucin bevitelét igényli 3 óránként! A leucin ezen kívül fokozza a regenerálódást és védi az izomszöveteket a katabolizmustól. Ezen információkat számításba véve, a BCAA formulák új standardja a leucin domináns, 8:1:1 aránya a többi elágazó láncú aminosavhoz képest. Ezzel az aránnyal, nem kell az egész termék dózisát emelni ahhoz, hogy optimális leucin-szinthez jussunk.
Ráadásul, a BCAA Complex formula nem elégszik meg az új BCAA aránnyal! Technikailag, a glutamin egy feltételesen esszenciális aminosav (külső bevitel szükséges nehéz terhelés esetén), de egyébként is ott van a sportolók számára hasznos hatóanyagok élcsoportjában, tehát mi is beleraktuk ebbe a formulába. De hogy ebben a tekintetben is naprakészek legyünk, nem a régi instabil l-glutamint, hanem a tudományosan bizonyított glutamin dipeptidet, az l-alanil l-glutamint, ami hatékonyan képes emelni az izom glutamin-szintjét!
Végezetül, a B6 vitamin egy szintén esszenciális tápanyag, fontos szereppel a fehérjék szintézisében és metabolizmusában, az immunrendszer működésében, valamint az agy és az idegrendszer optimális működésében egyaránt.
Ezeket az állításokat az Élelmezési- és Gyógyszerellenőrzési Hivatal nem erősítette meg. A termék nem alkalmas bármely betegség megállapítására, megelőzésére, kezelésére.


Összetétel adagonként (1 adag = 10g):

energiatartalom - 10 kcal (42 kJ)
szénhidrát - 2,4 g (ebből cukor - 2,4g)
zsír - 0 g
L-leucin - 4000 mg
L-izoleucin - 500 mg
L-valin - 500 mg
L-alanil L-glutamin - 250 mg
B6-vitamin - 1,7 mg


Keverj össze naponta 1 adag (10g - 1 adagolókanál) Scitec Nutrition BCAA Complex port legalább 300 ml vízzel. Hagyd állni egy kis ideig, hogy az összetevők megfelelően feloldódjanak. Fogyaszd edzések körüli időszakban és/vagy edzés közben vagy versenyeken. Extra adagot is bevehetsz bármikor, ha aminosavra van szükséged és a leucin készlet feltöltése nem történt meg a napi étkezésből. (pl. 3 óránként).

Adatok
Súly
300 Gramm
Cikkszám
Scitec_BCAA_Complex
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!