Kérdésed van? Hívj minket bizalommal! +421948362041

Hétfő - Péntek

08:00 - 18:00

 

 

 

 

 

SWANSON L-CARNITINE 500MG TABLETTA 100DB

SWANSON L-CARNITINE 500MG TABLETTA 100DB
SWANSON L-CARNITINE 500MG TABLETTA 100DB
SWANSON L-CARNITINE 500MG TABLETTA 100DB

Az L-carnitin egy összetett aminosav, mely az emberi szervezetben két esszenciális aminosavból képződik: a lizinből, illetve a metioninból.

Részletek

Az L-carnitin egy összetett aminosav, mely az emberi szervezetben két esszenciális aminosavból képződik: a lizinből, illetve a metioninból. Régen a vitaminok közé sorolták, de az ember is képes előállítására, így nem tekintjük vitaminnak. Az egészséges embereknél általában megtermelődik a szükséges mennyiség, azonban szívbetegeknek, vagy sportolóknak nagyobb mennyiségre van szükségük, így külön kell azt beszedniük étrend-kiegészítő formájában. A szívizom számára, valamint a növekedéshez, és az izomzat fejlődéséhez nélkülözhetetlen. A szervezet energiatermelése a sejt mitochondriumnak nevezett belső szervecskéjében történik, ahová a hosszúszénláncú zsírsavak csak karnitin segítségével tudnak eljutni. L-carnitin hiányában vagy elégtelen jelenlétében megáll ez a folyamat. A karnitint a szervezetünk képes előállítani, amennyiben elegendő mennyiségű vas, B1- és B6-vitamin, valamint két aminosav a lizin és a metionin jelen van a táplálékunkban. Az l-karnitin szintézise függ ezen kívül a C-vitamin ellátottságunktól is. Ezek bármelyikének hiánya karnitin-hiányhoz vezethet. L-karnitinhoz hozzájuthatunk állati eredetű élelmiszerekből – elsősorban vörös húsokból – de ebből egy diétázó nem eszik sokat, egy vegetáriánus szinte semennyit. Először 1905-ben izolálták húsból, neve is ebből származik (carnus, carn- ~hús).

 

Összetevők: csomódást gátló anyag: kálcium-karbonát, L-karnitin, emulgeálószer: mikrokristályos cellulóz, habzást gátló: zsírsavak, maltodextrin, csomódást gátló anyagok: (zsírsavak magnézium sói, szilicium-dioxid), sűrítő anyag: gumiarábikum, tisztított víz, stabilizátor: hidroxi-propil-metil-cellulóz, nedvesítőszer: glicerin.

Javasolt adagolás: A napi alkalmazott mennyiség 500-2500mg között szokásos. Étrend-kiegészítőként 500 - 1000mg -os kiszerelésben kapható Európában. Magyarországon 500mg-os a forgalomba hozható legnagyobb mennyiség.

 

Egyéb fontos információ: Használata biztonságos, azonban a 3000 mg feletti adagok fogyasztása halszagot okozhat a bélbaktériumok karnitin bontása miatt.

Tárolás: hűvös és száraz helyen.

A termék 100 db tablettát tartalmaz.

Adatok
Cikkszám
SWANSONLCARNITINE500MG
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!